Sala de evenimente "Queen Mary" se remarca prin somptuozitate si unicitate.

Intrarea in cladire creste suspansul deoarece sala de bal este ascunsa privirii de un vestibul generos, decorat in ton cu tematica evenimentului, care continua cu un hol cochet care face trecerea spre interior. In acelasi ansamblu exista si o incapere amenajata exclusiv pentru copii.

Aranjamentele si cromatica
insotesc oaspetii
intr-un decor vesel,

presarat cu povesti pictate si detalii de interior pretioase. Sala "Queen Mary" te cuprinde apoi, intr-un dans al elegantei si al detaliilor rafinate. Lumina naturala care inunda spatiul generos scoate in evidenta elementele arhitecturale, pretiozitatea oglinzilor impunatoare - vechi de un secol - si transforma locul intr-un tablou perfect pentru fiecare noua poveste care incepe cu acelasi …"A fost odata ca niciodata…"

De la intrare,


Sala "Queen Mary"

surprinde prin abordarile inedite si cromatica exuberanta, specifica epocii secession.
In partea stanga a salii

oaspetii sunt intampinati de patru zeite ale frumusetii intr-o hora alegorica care traverseaza momentele zilei, intr-un dans al "mireselor", moment care se integreaza perfect in tematica unei nunti de poveste.

Partea dreapta surprinde,

in schimb, printr-o abordare moderna zona de bar realizata sub forma unui yacht, inspirat din celebrele Bar Yacht-uri, fiind adaptat cerintelor actuale.

Povestea noua incepe asadar cu o imagine inedita,

ce surprinde ambele lumi - cea veche si cea noua - intr-un decor comun de exceptie. Restaurata de curand, sala readuce opulenta trecutului intr-o abordare de efect, completata cu mici adaptari de ordin estetic, pentru un impact spectaculos.

ATENTIA


LA DETALII

Coloristic, amplasamentul a fost repictat dupa schitele originale.

Pentru o redare fidela a elementelor florare existente in decorul original s-au folosit pigmenti puternici, speciali, de galben, mov, rosu, reusindu-se un efect aparte care contrasteaza cu peretii imbracati in tapiserie Chesterfield decorata cu acei minunati "bumbi" pretiosi, in ton ivoriu, aproape gri, constrast completat de draperiile grele si impunatoare, dar si de mocheta si pardoseala speciale.

Alt element de efect care atrage privirile
este braul cu desen colinar,

aceea serpuire a florilor care inconjoara sala la inaltime, dar si balcoanele si balustradele pastrate dupa modelul original, sau friza cu lebede pe frontispiciu. Designul meselor si al scaunelor este rafinat, cele doua tipuri de mobilier reusind sa creeze un joc elegant al formei si nuantelor textile, oferind spatialitate si varietate. Un punct central al detaliilor de exceptile il reprezinta imensele candelabre, demne de palate imperiale.

Pentru intregul ansamblu si elementele decorative s-au folosit materiale speciale de restaurare, dar si materiale pretioase precum marmura de Carrara, sticla de Boemia care a imbracat somptuoasese candelabre suflate in aur, pigmentii folositi la pictura sau materialele alese pentru imbracare scaunelor, sau pentru realizarea mesei mirilor asezata pe un soclu special conceput pentru o integrare perfecta in decorul general.